Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Καλησπέρα σε όλη τη στοιχηματική παρέα του κουβανού. Το μπασκετικό στοίχημα και το μπάσκετ γενικότερα έχει την τιμητική του αυτό το 3ήμερο με τους τελικούς περιφερειών του nba να συμπληρώνονται και το final 4 της euroleague προ των πυλών. Η στήλη μας, ακόμη και τη χθεσινή βραδιά που συνέβησαν αναπάντεχα γεγονότα στην εξέλιξη των 2 αγώνων του nba, κατόρθωσε ακόμη μία φορά να αποφύγει τον κουβά αφού μπορεί να μην πέρασαν τα σημεία στα 2 παιχνίδια αλλά επαληθεύθηκαν πανηγυρικά τα under και over αντίστοιχα εξασφαλίζοντας μας ένα μικρό κέρδος.
  Ξεκινώντας τις αποψινές εκτιμήσεις μας από τα παιχνίδια του nba, στον αγώνα των wizards με τους φιλοξενούμενους hawks, θα στηρίξουμε το 2πλο με handicap των hawks. H σειρά βρίσκεται στο 3-2 (υπέρ των hawks) και οι wizards θα παίξουν με την πλάτη στον τοίχο για την επιβίωση στην σειρά αυτή και το γεγονός ότι οι καλύτεροι hawks θα αγωνιστούν για 1η φορά χωρίς ουσιαστικό άγχος θεωρούμε πως θα τους βοηθήσει να νικήσουν και να τελείωσουν απόψε την πρόκριση στον τελικό της ανατολής. Ακόμη και αν ηττηθούν, βέβαια, εκτιμούμε πως θα γίνει με την ελάχιστη διαφορά από τους wizards. Πλήρεις οι 2 ομάδες.
  Στο παιχνίδι των γηπεδούχων grizzlies με τους warriors, θα στηρίξουμε το χαμηλό όριο στο σύνολο των πόντων καθώς και την νίκη των warriors. Η συγκεκριμένη σειρά βρίσκεται στο 2-3 (υπέρ των warriors) και στα 5 μεταξύ τους παιχνίδια το σύνολο των πόντων δεν ξεπέρασε ποτέ τους 190 πόντους, γεγονός που δε θα γίνει και απόψε και απορία μας είναι το λανθασμένο όριο των 194-95 πόντων των εταιρειών (ανεξάρτητα αν επιβεβαιωθούμε αξίζει το συγκεκριμένο παίξιμο). Σε ότι αφορά την νίκη, θεωρούμε πως οι warriors είναι σαφώς ανώτερη ομάδα και αναμένουμε εύκολα ή δύσκολα να τελειώσει από απόψε τη σειρά και να μη χρειαστεί απλά να παρατείνουν την αγωνία των οπαδών τους κερδίζοντας στο 7ο παιχνίδι τους κατώτερους grizzlies. Πλήρεις οι 2 ομάδες.
  Στο final 4 της euroleague και τα 2 δυνατά ζευγάρια των αποψινών ημιτελικών, δική μας θέληση, ευχή και ελπίδα είναι να νικήσει και να περάσει ο ολυμπιακός την cska και να φτάσει κοντά σε μία ακόμη κατάκτηση της euroleague. Aπλά σε αντίθεση με τον συνάδελφο (mike1970...αν και ελπίζω να δικαιωθεί αυτός και ας έχω κάνει λάθος εκτίμηση), θεωρώ ότι το να κατορθώσει ο ολυμπιακός να κερδίσει σε 3ο final σε 4 χρόνια την cska μοιάζει στοιχηματικά δύσκολο. Ακόμη και κάνοντας μια μικρή προσέγγιση του παιχνιδιού χωρίς πολλές αναλύσεις, θα αναμετρηθεί η καλύτερη αμυντική ομάδα της λίγκας (oλυμπιακός) με την καλύτερη επιθετική ομάδα αυτής (cska). Όσο καλή άμυνα και να παίξει ο ολυμπιακός, το πλόυσιο επιθετικό ταλέντο και η ατομική δημιουργία πολλών παικτών της cska (teodosic, de colo, weems, kirilenko) θα βρει αρκετές λύσεις και για την επικράτηση του ολυμπιακού δεν θα αρκούν οι επιθετικές πρωτοβουλίες του σπανούλη και του πρίντεζη. Με αυτά τα δεδομένα κατά την ταπεινή μου γνώμη για να κερδίσει το παιχνίδι ο ολυμπιακός θα πρέπει να βρει σκορ από ακόμη 2-3 παίκτες. Καλή η άμυνα σε έναν αγώνα μπάσκετ, αλλά για να κερδίσεις χρειάζεται να σκοράρεις περισσότερους πόντους από τον αντίπαλο σου. Ας κερδίσει ο ολυμπιακός  απόψε και ας με διαψεύσει.
  Στον 2ο ημιτελικό της βραδιάς μεταξύ της γηπεδούχου real και της fenerbahce, θα στηρίξουμε την νίκη της γηπεδούχου real. H fenerbahce μπορεί να διαθέτει τον καλύτερο προπονητή του final 4 (obradovic), αλλά στηρίζεται ουσιαστικά σε 5 παίκτες (goudelock, ζήσης, vesely, bogdanovic, bjelica) καθώς οι υπόλοιποι είναι επιπέδου eurocup ενώ η real δεν στηρίζεται μόνο στην έδρα της όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά και στο μεγάλο βάθος σαν ρόστερ με παίκτες σαν τον μπουρούση και τον maciulis να συμπληρώνουν απλά τη 12άδα της ενώ σε όλες τις άλλες ομάδες θα αγωνίζονταν βασικοί. Μπορεί ο obradovic και η ομάδα του να μας εκθέσει απόψε παίρνοντας την πρόκριση, απλά επειδή θεωρούμε ότι το μπάσκετ είναι το δικαιότερο άθλημα στον πλανήτη και δεν θα συνεχιστεί το γεγονός υποδεέστερες ομάδες με χαμηλό μπάτζετ να αγωνίζονται στον τελικό και να κατακτούν την euroleague για 4η συνεχόμενη χρονιά, αναμένουμε τις 2 καλύτερες ομάδες να επιβεβαιώσουν τον ''τίτλο'' τους και να έχουμε έναν τελικό ανάμεσα σε real και cska. Eίπαμε αναμένουμε και όχι ελπίζουμε (αφού ελπίζουμε στον τελικό να περάσει η ελληνική ομάδα), αλλά στο στοίχημα παίζουμε πάντα ότι βλέπουμε ως αναμενόμενο και ποτέ ότι ελπίζουμε να γίνει.

wizards - hawks 2 (+6,5 hawks internet) / 2 (+2,5 hawks opap)
grizzlies - warriors under (198,5 internet) / under (194,5 opap) / 2 (-2,5 warriors internet) / 2 (+4,5 grizzlies opap)

cska - oλυμπιακός 1 (-4,5 cska internet) / 1 (+5,5 oλυμπιακός opap)
real - fenerbahce 1 (-3,5 real internet) / 1 (απλή νίκη real opap)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου